About Me

Photo by Fransjan van MeerIn mijn jeugdjaren was ik erg gefascineerd door de graffitikunst. Het vloeiende lijnenspel van de kleurrijke letters op grote vlakken trok mij enorm aan. Deze aantrekkingskracht heeft mij doen besluiten grote reclame objecten te willen schilderen. Vanuit mijn geboorte plaats Wageningen ben ik toen naar Utrecht gegaan om daar een opleiding aan de NIMETO te volgen. Na het behalen van dat diploma heb ik de PTH, lerarenopleiding in Eindhoven gevolgd. Het tekenen en schilderen is in mijn studietijd op een laag pitje komen te staan, net als de droom om reclameschilder te worden.

In 2009 begon het weer te kriebelen en ben ik opnieuw met tekenen begonnen. Om mijn tekentechnieken weer op te halen heb ik me in 2010 ingeschreven voor de tekencursus bij het CKE. Het enthousiasme om weer mooie plaatjes te maken keerde weer volledig terug. De creatieve trein in mijn hoofd was weer onderweg en draait tot op de dag van vandaag nog overuren. Deze trein arriveerde begin 2010 het station, om roerhoutjes te gebruiken in mijn werken. Het roerhoutjes idee is ontstaan toen ik op een dag in mijn schuur tegen een aantal gebruikte roerhoutjes opliep. De roerhoutjes stonden nonchalant en speels tegen elkaar aan, waardoor de kleuren van de verflagen als een bloeiend bouquet tevoorschijn kwamen. Dit kleurrijke beeld kon ik niet meer los laten en hiermee moest ik aan het werk.

Deze roerhoutjes liggen aan de basis van het ontstaan van mijn huidige werken. De onbegrensde mogelijkheden van deze met verf besmeurde roerhoutjes, zult U zeker nog in mijn toekomstige werken terug zien.

martijn